play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
play_arrow

Muzica

Cât de des trebuie să scoți muzică nouă

Alex Butu 13 iulie, 2020 62 1


Background
share close
 • cover play_arrow

  Cât de des trebuie să scoți muzică nouă
  Alex Butu

 • fast_forward 00:02:00 - - First things first: who are you?
 • fast_forward 00:06:30 - - Procesul tău creativ
 • fast_forward 00:13:45 - - Ce se întamplă dacă lansezi muzică nouă des?
 • fast_forward 00:23:00 - - Ce se întamplă dacă lansezi muzică nouă des?
 • fast_forward 00:02:00 – – First things first: who are you?
 • fast_forward 00:06:30 – – Procesul tău creativ
 • fast_forward 00:13:45 – – Ce se întamplă dacă lansezi muzică nouă des?
 • fast_forward 00:23:00 – – Ce se întamplă dacă lansezi muzică nouă des?

Rezumat

După ce ai aflat cine esti ca om și artist, trebuie să îți decizi stilul de publicare a materialelor ce te privesc. Dacă scoti muzică nouă rar e posibil să te uite oamenii, dar dacă scoți muzică nouă prea des s-ar putea să agasezi. Dacă ești curios să auzi argumentația si restul problemei, atunci te invit să asculți acest episod de podcast.

Ce se poate întampla dacă scoți muzică nouă des?

Dacă publici prea des muzică nouă, riști să nu mai ții cont de calitate prea mult și o să ai produse doar bune, nu și excelente. Poți intra în malaxorul ăsta de lansat muzică non stop, și te trezești că doar bifezi o casuță cu “am lansat și luna asta”. Daaaar piesa aia putea să rămână lejer doar în calculatorul tău pentru că nu te reprezintă și nu e cea mai bună variantă a ta.  

Avantajul dacă îți propui să lansezi muzică des este că te responsabilizezi în a scrie mereu. Dacă scrii mereu nu îți crește neaparat șansa de a scrie hituri, ci îți scade media de piese proaste și îți crește media de piese ok, pe care le poți prelucra în hituri. Scrisul des te face să devii mai bun în piesele tale slabe.

Spunea Dan Fintescu la un MMB despre un duo de producator și songwriteri de muzică country care au fost întrebați cum de au succes, și ei au explicat că de câțiva ani scriu zilnic câte o piesă și nu ies din studio pana nu termină macăr una. Asta înseamna ca nici măcar doar 15% din tot ce scriau nu era lansat vreodată. Deci succesul în perspectiva lor poate era altceva, dar cu sigurănță vă pot spune că cea mai proastă piesă a lor, sună ca o piesă cel puțin de luat în considerare a altora care compuneau muzică doar cand îi lovea inspirația.

Având în vedere că artiștii scot mai multă muzică decât niciodată, și nu ar fi asta problema. Problema pentru tine e că sunt atât de mulți artiști sau entertaineri care scot muzică încât e greu pentru tine la început să îți faci loc în playlisturi. Deci încearcă să faci un eveniment când scoți o piesă (mai multe despre asta în podcast).

Ce se poate întampla dacă scoți muzică nouă rar?

Dacă faci o muzică soft, care se consumă repede, și nu ai o identitate puternică în online, atunci riști să te uite lumea.

Mai există riscul că dacă esti la început, șansele spun că, probabil încă experimentezi cu genurile abordate. Însă, singurul om care va înțelege trecerile tale de la Grime la Dancehall, de la House la Rap, s.a.m.d., ești tu. De ce zic că doar tu-artistul vei înțelege, iar oamenii vor fi nepăsători sau chiar temători față de calitățile tale în alte genuri: tu ai apucat să asculți fiecare piesă care a dus la producerea schimbării genului muzical, ei nu au fost prezenți. Dacă anul asta scoți 5 piese de dance, iar la anul scoți numa piese de pop rock, oamenii nu vor înțelege. Trebuie să creezi un liant între schimbările tale artistice si publicul caruia te adresezi.

Recomandare

Dacă tot s-a vorbit in ultimele luni de cenzură, am decis să fac un episod despre asta, dar și unul separat despre political correctness în artă.

Tagged as: , .

Rate it
Alex Butu
Gazdă

Alex Butu

Artist, Podcaster = Hiphop head. Music lover. Creative douche. I mind my own business with a twisted humour sense.

list Publicări

Background
Episodul anterior
Comentarii (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.